Friday, October 26, 2018

QUIZ: general knowledge Questions answer

QUIZ: general knowledge Questions answer




1.which city is known as the garden City of india ?
A.Delhi
B.Bengaluru
C.kolkata
D.mumbai
Ans:B
2._____is known as the God's own country?
A.kerela
B.goa
C.pune
D.kolkata
Ans:A
3.Golgambu is in ?
A.Bijapur, Karnataka
B.madhya Pradesh
C.Gwalior
D.Tamilnadu
Ans :A
4.Capital city of Manipur is ?
A.gangtok
B.imphal
C.shilong
D.kohima
Ans :B
5.char Minar is in ?
A.Mumbai
B.Hyderabad
C.chennai
D.Bengaluru
Ans:B
6.india's highest civilian award is ?
A.Param vir chakra
B.padmaShri
C.Bharat ratna
D.padma vibusan
Ans:C
7.largest river of India ?
A.Godavari
B.Narmada
C.Bramhaputra
D.Ganga
Ans:D
8.Space city of India ___ ?
A.munbai
B.kolkata
C Bengaluru
D.Bhubaneswar
Ans:C
9.soya region of India ___ ?
A.madhya Pradesh
B.odisha
C.bihar
D.west Bengal
Ans: A
10.IIS or Indian institute of science is located in ___?
A.Bangaluru
B.chhenai
C.Bhubaneswar
D.Delhi
Ans: A

0 Comments: